Waar kun je terecht voor een opleiding Engels?

Veel mensen die in hun professionele leven te maken krijgen met buitenlandse klanten of collega’s willen beter Engels leren spreken. Natuurlijk leer je op school een goed woordje Engels spreken, zeker als je een internationaal gerichte studie hebt gevolgd. Maar je Engels zal pas echt gaan verbeteren op het moment je het vaker gaat spreken. Een beetje vergelijkbaar met het halen van je rijbewijs; je leert het autorijden pas echt als je jouw rijbewijs heb behaald.

Als je na je opleiding toch beter Engels wilt gaan leren spreken, zijn er diverse opties. We nemen een aantal van deze opties met je door in dit artikel. Zo kun je voor jezelf een keuze maken wat het beste bij jouw situatie past.

Leren uit een boek

Als je een middagje naar de lokale boekenwinkel gaat, zijn er diverse boeken te koop om je Engels te verbeteren. Het voordeel is dat je op je eigen tempo kunt gaan leren. Daarnaast kosten deze boeken ook niet de wereld, dus je hoeft niet veel uit te geven om beter in Engels te worden. Maar het heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen, dat moge duidelijk zijn. Er zijn maar weinig mensen die consistent kunnen leren op eigen motivatie. Vaak beginnen mensen aan het leren, maar zwakt dit na een paar weken af. Zonde natuurlijk!

Alhoewel leren uit een boek een goede optie kan zijn voor sommige mensen, is het zeker niet voor iedereen geschikt. Voor het verbeteren van je uitspraak helpt het ook niet erg mee. Je zit alleen op je studiekamer te blokken, zonder dat iemand je kan vertellen of je het goed doet.

Online lessen volgen

Maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden op het gebied van zelfstudie. Je kunt niet maar alleen uit een boekje Engels leren, ook zijn er tegenwoordig online goede lessen te volgen. In feite is dit de volgende stap. Online zijn er diverse websites te vinden waar je terecht kunt voor zo’n cursus. Vaak bestaat de cursus uit diverse video’s, waar je dus ook de uitspraak kunt oefenen. Er is nog steeds niemand bij die je direct tips kan geven, maar het is al wel een stap in de goede richting. Wat ons betreft is een online cursus een betere optie dan een boek. De cursussen zijn vaak ook gewoon op je mobiele telefoon te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de treinrit naar het werk een aantal video’s bekijken om de tijd te doden. Bij sommige online cursussen kan ook persoonlijk contact met een leraar zijn inbegrepen. Zo heb je bijvoorbeeld eens per week een contactmoment om bepaalde zaken door te nemen. Dit benaderd een fysieke les nog meer. Hieronder een voorbeeld van zo’n online les:

Opleiding volgen

Zoals je misschien al hebt kunnen opmaken uit dit artikel, neigen wij een beetje naar het volgen van een opleiding engels┬ábij een taalinstituut. Je hebt hier naar onze mening gewoon het meeste aan. Er zijn vaak diverse niveau’s uit te zoeken, zodat er voor ieder wat wils is. Van beginner tot gevorderde kan zijn Engels verbeteren. Daarnaast krijg je na het volgens van zo’n opleiding meestal een certificaat wat je later kunt gebruiken bij eventuele sollicitaties.